Kerksluitingen zijn aan de orde van de dag.

Dit boek zoekt geloofsantwoorden en geeft praktische tips om elkaar door zware tijden van kerksluiting heen te helpen. Persoonlijk en samen.

Nu beschikbaar


Prijs €11.00. ISBN 078 90 5263 959 8 NUR 711.

Inhoud: Verhaal-beschouwingen-aandachtspunten

Het sluiten van kerkgebouwen is aan de orde van de dag. Is het een einde, of toch ook een nieuw begin? Zoveel vragen, zoveel meningen en vaak ook: zoveel ruzie en teleurstellingen. Deze bundel kiest daarom voor de drieslag van verhaal-beschouwingenaandachtspunten. Voorop staat de praktijk van een verzonnen maar levensecht verhaal. Dan volgen in de beschouwingen een aantal theologische vragen en een aanzet tot antwoorden. Het derde deel - aandachtspunten - is vol praktische tips en verwijzingen.

 • Image1

  Verhaal

  Het verzonnen verhaal van de kerksluiting van Bethel laat zien wat overal werkelijkheid kan worden en vaak al is : misverstanden en ruzies, ondanks goede bedoelingen en grote inzet van betrokkenen.

 • Image2

  Beschouwingen

  Dit boek gaat op zoek naar geloofsantwoorden. Kerksluiting niet in de eerste plaats als rouwproces, maar als offerande binnen de dienst aan de Heer. Of als een geboorteproces van nieuwe kerkvormen door de diepte heen.

 • Image3

  Aandachtspunten

  Dit boek geeft praktische tips om elkaar door zware tijden van kerksluiting heen te helpen. Persoonlijk en samen. Een hoopgevend signaal is ‘Kerkdialoog’, waarbij landelijke organisaties de handen ineenslaan en hun kennis en diensten inzetten.

Voor wie is dit boekje bedoeld?

Van zogenoemde gewone gemeenteleden tot en met kerkbestuurders. De toon is die 'van een lach en een traan' en 'op hoop van zegen'.

De opzet is niet alleen dat zoveel mogelijk betrokkenen er iets voor zichzelf uit halen. Maar dat ze ook lezen over invalshoeken van anderen die ook betrokken zijn. Voor een open organisatie als de kerk is die kennis over en weer van groot belang om het onderlinge begrip te vergroten. Ondanks verschillende invalshoeken wil je vanuit een betrokkenheid bij het geloof wel samen ergens voor staan!

Cor Schaap

Over de auteur

Cor Schaap LinkedIn

Mr. drs. J. Cor Schaap (Huizen, 1953) studeerde theologie in Utrecht, Kampen en Groningen. In Leiden volgde hij de studie rechten. Een financiële opleiding rondde hij af aan de Fontys Hogescholen. Hij werd mediator na de opleiding bij Merlijn Training en Advies. Hij was werkzaam in het onderwijs, als predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland en de Verenigde Protestantse Gemeente van de Nederlandse Antillen. Hij werkte ook in projectontwikkeling en bouw-financieringen. Momenteel combineert hij deze verschillende deskundigheden als mediator en procesbegeleider in kerk, onderwijs en familiezaken (zie verder: http://www.bureau-meerzijdig.nl/).

Neem contact op

Verstuur een bericht. Alle velden met een * zijn vereist.

© 2013 uitgeverij Narratio
Postbus 1006, 4200 CA Gorinchem
tel. 0183 62 81 88
fax 084 739 29 45
e-mail: verkoop@narratio.nl
Actuele informatie is te vinden op www.narratio.nl

Contactgegevens auteur
Mr. drs. J.Cor Schaap
tel. +31 6 5234 6025
e-mail: jcschaap@bureau-meerzijdig.nl